vegetables

er grønnsaker de mest sunn mat, fremme de helse

Retten til grønnsaker

Lagring av grønnsaker enkle regler

1. Bør velges bare sunn frukt eller Grønnsaker, ikke har en mekanisk svikt.  2. Alle slags frukt og grønnsaker er ønskelig å holde atskilt, kan lagres sammen løk og hvitløk; gulrøtter, rødbeter og andre rotgrønnsaker, rødbeter og poteter.  3. Lagringsforhold for hvert produkt bør være nær optimal.

Luft temperatur og relativ fuktighet under lagring bør opprettholdes uten betydelige svingninger.  Fire. Du skal regelmessig inspisere lagret frukt og grønnsaker, og umiddelbart fjerne forfalt og tørkede prøver.  Det beste er å oppbevare frukt og grønnsaker i kjelleren eller kjelleren, hvor temperaturene om vinteren vanligvis ca 0.S.

Dette er den ideelle temperaturen for å lagre kål og "Restless" røtter, som når temperaturen begynner å spire. Man må huske at hvis kålen forbigående temperaturen så lav som -1,5. C er tillatt, så røttene ikke kan tolerere podmorazhivaniya og den påfølgende økningen i temperaturen raskt forringes.  Grønnsaker kan også lagres på balkongen eller på verandaen i en sommerbolig, skape forhold som hindrer frysing av produktet.

Til dette formålet er grønnsaker plassert i tønnen, deretter i en boks og isolert, slik som sagflis eller halm.  Hver type grønnsaker, selvfølgelig er best holdes atskilt, men ofte behov for å lagre grønnsaker med ulike krav til temperatur og fuktighet i ett rom. I dette tilfellet, prøv å plassere grønnsaker på en slik måte å skape minst noen gunstige betingelser "for alle."

For eksempel oppmerksom på at utvendige vegger og gulvet er kaldere enn på hyller og nærmere taket (forskjellen er 35.).  Viktig og tilstrekkelig fuktighet. For å kontrollere den kan brukes emballasje av polyetylen film: bane sitt gulv og vegg bokser, mens ikke glemme at poser og pakker ikke kan stramme bung som grønnsaker kan choke.

Sterk nok til å dekke vev (beet, kålrot, neper, reddik svart, pastinakk);  med et tynt teppe mykt vev (gulrot, persille, selleri, rap, helvete, daikon).  Men alle røttene, uten unntak, blir ustabilt når podvyadanii. Derfor interbedded den "tynn hud" i lagring ren fuktig sand (sanden nødvendig for kompresjon av fukt i hånden er ikke sildret vann og en ball beholder sin form).

Root isolert fra hverandre, ikke bare hindrer fordamping av fuktighet, men også hindrer spredning av smitte fra alle infiserte.  Lagring av røde og savoykål er ikke mye forskjellig fra lagring kål. For langtidslagring av ledet kål høstet fra starten av vedvarende kulde.

Før frost kutte kål rødkål, og så motstandsdyktig mot den første høsten frost savoykål. Ved legging av kål for lagring bør velges justert tett mellomstore kål, forlater dem på 34 tilstøtende tett ugjennomsiktig ark.  Den optimale lagringstemperaturen kål er 1 +1. S. Savoy kål kan lagres ved 2-3.c.

Relativ luftfuktighet skal være innenfor 9095%.  Kål er plassert en liten haug eller på hyller, og for mer rasjonell bruk av kjeller eller kjeller volum av kål kan tildeles for den stubben, slik at de ikke berører hverandre.  Purre er godt bevart ved en temperatur nær 0.S (men ikke over 5 c), og relativ luftfuktighet på ca 8085%.

Å ha en kjeller eller kjeller, kan den legges dropwise i apeak ren våt sand, prøver ikke skader bladene. Leek godt og oppbevares i kjøleskap, i en pakke laget av polyetylen film med perforeringer på opptil -2.S.  Epler kan ikke lagres sammen med grønnsaker og poteter. De er best oppbevares i trekasser med en kapasitet på 2025 kg, eller i pappesker. Lagring av grønnsaker enkle regler pepperrotLagringstemperatur avhenger bestemt variasjon.

De fleste av de gode varianter av epler oppbevares ved en temperatur nær 0.S. For karakterer Pepin safran, Wales, Nord-synaptiske foretrukket temperatur ett. S. For karakterer Spartan, 23. Hercules. C, og for vanlige Antonovka 34. S. Det er bedre å lagre frukten av middels størrelse, jevnt farget, uten mekaniske skader, kjølt umiddelbart etter innsamling og sortering til lagringstemperaturen.

Den optimale relative fuktighet for lagring av epler 9095%. Ved lavere luftfuktighet frukt varianter med tynn hud (anis, safran, og Pepin, etc.) wilt og krympe, anis også raskt bli melete.  Vi bør ikke glemme at selv velbevart frukt kan raskt miste sin skjønnhet hvis de feil "fjernet fra butikken."

Så, før du legger inn epler på bordet, hold dem for en stund i et rom med en temperatur på ca 10.S, og deretter ta inn i et varmt rom.  N. Piskunov

nepe, pepperrot, kålrot, reddik